We adviseren onze klanten altijd meubelgeleiders te gebruiken

Bart Ooms weet alles over vloeren. Enige tijd geleden sprak ik hem over het belang van meubelgeleiders. Het is dé manier om je vloer te beschermen tegen krassen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Wat zijn meubelgeleiders?
“We adviseren onze klanten altijd meubelgeleiders te gebruiken. Deze geleiders zijn eenvoudig onder stoel- en tafelpoten te bevestigen. Het zorgt ervoor dat je vloer niet beschadigd, meubels beter schuiven én het zorgt voor minder geluid.”

Waarom zijn meubelgeleiders van groot belang?
“Bij zowel zakelijke- als particuliere klanten zijn ze om krassen op de vloer te voorkomen. De vraag wordt door zakelijke klanten alleen anders gesteld. Hier brengen we het probleem in kaart, informeren we hoe de vloer gebruikt wordt en hoe deze onderhouden wordt. Op basis van die gegevens brengen we een advies uit. Dát is de kracht van Vloerbewakers.”

“In basis is de stijlregel als volgt: een zachte vloer met harde doppen of een harde vloer met zachte doppen. Ik geef mijn klanten dat advies dan ook standaard mee. Ze vragen me dan vaak de meubelgeleiders op te nemen in de offerte. Gelukkig,” zegt Bart met een lach. “Anders heeft het coaten of behandelen van een vloer simpelweg weinig zin. Je geeft geld uit aan het herstel. Het is zonde als je de vloer dan niet goed beschermt. Uiteindelijk is het zelfs een duurzame oplossing, want een goed beschermde vloer heeft minder onderhoud nodig.”

Zijn er veel verschillende soorten?
“Ja zeker” knikt Bart bevestigend. “We zien dat mensen vaak vilten meubelgeleiders gebruiken. Fabrikanten geven aan dat deze geen krassen geven. Theoretisch gezien klopt dit ook, maar als je proeven gaat doen, zoals bijvoorbeeld in een klaslokaal, dan zul je zien dat dit in de praktijk niet werkt. In zo’n ruimte ligt vaak zand. Vilten meubelgeleiders geven dan alsnog krassen. Héél erg zonde, zeker als er recent een nieuwe coating is aangebracht.”

“Borrenbergs maakt gebruik van meubelgeleiders met een tapijtinlage. Heel strikt genomen is dit niet eens tapijt, maar een stuk van een schoonloopmat. Dit ‘hoogpolig tapijt’ wordt in rubber gegoten. Dat maakt het steviger én hierdoor verliest het minder garen.”

Welke soorten bieden jullie aan?
“We bieden in onze webshop veel verschillende uitvoeringen aan. Eigenlijk is er voor iedere stoel een; van de chairfixx tot de footclick. Om heel eerlijk te zijn, denk ik dat het belang van goede stoeldoppen onderschat wordt. We coaten bijna geen vloeren meer zonder stoeldoppen te leveren. Als je er geen onder je stoelen aanbrengt, is je vloer binnen een jaar weer versleten. Heel erg zonde, want een coating kan jaren mee gaan. Daarnaast scheelt het veel struggles. Je hoeft de ruimtes immers niet leeg te halen voor een nieuwe behandeling. Nogmaals; een duurzame oplossing.”