MVO is een breed, maar belangrijk begrip!

Een tijdje terug gingen we in gesprek met Thomas. Hij vertelde ons iets over zichzelf, maar ook over de rol van MVO binnen de organisatie. ”Het is een heel breed begrip dat op verschillende manieren terugkomt”.

Vertel eens iets over jezelf?

”Ik ben Thomas van Och, ben 26 jaar oud en kom uit Luyksgestel. Sinds 2014 ben ik werkzaam bij Borrenbergs. Ik ben hier begonnen als stagiaire tijdens mijn studie Bouwtechnische Bedrijfskunde; deze volgde ik aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Stijn Lemmens was mijn begeleider. Na mijn studie mocht ik hier blijven werken. Ik ben eerst een jaar mee de werkvloer op geweest om praktijk ervaring op te doen. Vervolgens ben ik gaan werken als Junior Projectleider. Inmiddels ben ik Operationeel Leidinggevende. Ik ben medeverantwoordelijk voor de bedrijfsprocessen en dagelijkse gang van zaken. Een hele leuke functie waarin ik veel kan leren en mezelf verder kan ontwikkelen.”

Speelt MVO een rol binnen Borrenbergs?

”Zeker! MVO is een heel breed begrip, dat op verschillende manieren terugkomt binnen de organisatie. We zijn een echt familiebedrijf; onze mensen zullen altijd op nummer één staan. We vinden het belangrijk dat alles goed voor ze geregeld is, maar de werksfeer moet ook goed zijn! We hebben drie statushouders als gewaardeerde collega; Ibrahim, Yakob en Dawit. Ze zijn uit een totaal andere wereld hier terecht gekomen, het is mooi om te zien hoe geweldig ze zich ontwikkelen en worden opgenomen in de groep. Dawit was bijvoorbeeld leraar in zijn geboorteland en is nu stoffeerder.”

”Ook hebben we een afvalstraat ingericht op het bedrijventerrein. Al het afval wordt gerecycled; de garen van oude tapijten worden gebruikt om nieuwe van te maken. Oude PVC vloeren worden gebruikt om granulaatkorrels van te maken, die de fabrikant in nieuwe producten kan verwerken. Oud ijzer en aluminium worden verwerkt en apart ingezameld. Van deze opbrengsten wordt de vrijdagmiddagborrel georganiseerd. Dat gaat allemaal in de ’zuippot’ zoals we dat noemen. Nu met corona natuurlijk even niet!”

”Daarnaast zijn we als bedrijf betrokken bij de maatschappij door allerlei verenigingen te ondersteunen of te sponsoren. Zo zijn we onlangs ambassadeur geworden van Villa Pardoes.”

Kun je iets meer vertellen over dit initiatief?

”We zijn hiervoor benaderd door onze grootste leverancier, Tarkett, uit Waalwijk. Zij vroegen ons de appartementen in Villa Pardoes te stofferen. Tarkett leverde het materiaal, wij namen de arbeid voor onze rekening. We hebben enkele weken lang met vijf man gewerkt om de huisjes op te knappen. We waren zo onder de indruk van de herinneringen die Villa Pardoes maakt voor ernstig zieke kinderen, dat we als bedrijf hebben besloten jaarlijks een bedrag te doneren. Dat maakt dat enkele gezinnen weer een week daar kunnen verblijven!” Voor sommige gezinnen is dit de laatste vakantie samen, wij als familiebedrijf weten hoe belangrijk familie is, op deze manier hopen wij ons steentje bij te kunnen dragen aan een belangrijke herinnering.

“Afgelopen kerst kregen we allemaal een kerstpakket. Vanuit de stoffeerders kwam de vraag of ze in plaats van het ontvangen van een kerstpakket, deze bijdrage ook aan Villa Pardoes mochten geven. Dat ontroert me!”