Een nieuw kantoor vol geschiedenis en inspiratie

Een nieuw kantoor biedt de mogelijkheid om een verhaal te vertellen. Voor +Borrenbergs, met zijn 80-jarige historie in Luyksgestel, bood de verhuizing naar Bergeijk een unieke kans: een interieur creëren dat niet alleen inspireert, maar ook het DNA van het bedrijf doorvertaalt. Dit was hét moment om van het nieuwe kantoor een echt visitekaartje te maken. 

Interieurontwerpster Nicole en eigenaren Jeroen en Bregje (tevens interieurstyliste) gingen met enthousiasme aan de slag. De opdracht was helder: de rijke geschiedenis en roots van +Borrenbergs doorvertalen naar het interieur. Want hoewel +Borrenbergs nu in Bergeijk gevestigd is, blijft Luyksgestel een belangrijk onderdeel van het verhaal. Dit zie je terug in elk detail van het nieuwe pand. Bregje vertelt: 

‘’Alles wat we verkopen, komt terug in ons nieuwe kantoor. Hierbij gebruiken we één kleurlijn om het rustig te houden, maar met verschillende materialen en producten laten we toch het interieur spreken. Onze roots liggen in Luyksgestel en dat zie je terug in het hele pand. Van een +Borrenbergs tijdlijn in de ontvangsthal tot vergaderkamers en gangen die geïnspireerd zijn op iconische Luyskgestelse plekken, voorwerpen en gebeurtenissen: de Kapel, de Klepper, de Koperteut, de Kraaienpoot en de Smokkelroute. De namen voor deze ruimtes zijn ontstaan door de historie en kenmerken van Luyksgestel in de afgelopen 80 jaar, waarin ook wij in dit mooie dorp gevestigd waren.’’ 

Iedere ruimte een eigen identiteit 

Stap je binnen in het kantoor, dan word je ondergedompeld in de wereld van +Borrenbergs en zijn Luyksgestelse historie. Iedere vergaderruimte heeft een eigen identiteit. Zo heeft vergaderkamer ‘De Koperteut’ een warme uitstraling dankzij de koperen kleuren, het aaibare behang en het zachte lusjestapijt. Hier voel je de verbinding met het ambachtelijke verleden van de regio. 

Vergaderkamer ‘De Kapel’ brengt rust, met een tapijt dat naadloos doorloopt tegen de wand. In ‘De Klepper’ zorgen het kleurverloop in het tapijt en gordijn voor een dynamisch geheel, terwijl ‘De Kraaienpoot’ je omhult met zijn printbehang en sfeervolle hanglampen, waardoor je je meteen thuis voelt. 

Iedere vergaderkamer heeft aan de wand een stukje uitleg over de naam van de kamer, inclusief een foto of voorwerp dat de naam verklaart. Zo vertelt iedere ruimte een eigen verhaal, en wij nemen je daar graag in mee. 

De Smokkelroute: een wandeling door de geschiedenis 

Wanneer je van de bovenverdieping naar de kantine loopt, volg je de ‘Smokkelroute’: een eerbetoon aan een bijzondere periode uit de Luyksgestelse geschiedenis. Tijdens de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw woedde er een heuse ‘boteroorlog’ aan de grens tussen Luyksgestel en België. Een kilo boter kostte in België twee keer zoveel als in Nederland en er werd vermoedelijk een miljoen kilo per maand naar België gesmokkeld. Deze route door het kantoor herinnert aan deze fascinerende tijd en laat zien hoe de geschiedenis van +Borrenbergs verweven is met het heden. 

Een kantoor dat werkt en inspireert 

Het nieuwe kantoor is een omgeving die inspireert. Elk detail, van het tapijt tot de verlichting, is zorgvuldig uitgekozen om zowel uitstraling, comfort als efficiëntie te bieden. Bij ons kun je niet alleen effectief werken, maar voel je ook de verbinding met onze geschiedenis en Luyksgestelse roots. Of je nu een vergadering hebt in ‘De Koperteut’ of door de ‘Smokkelroute’ loopt, je ervaart hoe onze rijke historie en hedendaagse stijl hand in hand gaan om een plek te creëren waar je je thuis voelt en geïnspireerd raakt.